Fontanigge

Z obsegom 314 ha ležijo med kanalom Grande in reko Dragonjo. Zgrajene so iz mreže  kanalov, ki so v preteklosti služili dovodu morske vode do posameznih solnih polj, odvodu izrabljenih in padavinskih vod ter za transportne plovne poti. Danes so v delni rabi podrejeni vzdrževanju nivojev vod za gnezdeče ptice. Na Fontaniggeah je bila pridelava soli v 60 letih prejšnjega stoletja opuščena, v okviru dejavnosti Muzeja solinarstva pa se še prikazuje pridelava soli na srednjeveški način. Vsako solno polje je tu predstavljalo samostojno solino z lastnimi bazeni za zgoščevanje morske vode in kristalizacijo. Muzej obsega skupino stavb, ki so služiule za bivanje solinarskih družin in za shranjevanje soli.

Fontanigge

If you are searching for some strategies to apply the expert services of an on-line faculty paper writer subsequently there exists a number of things to keep in your mind: for starters, it isn’t only custom-written articles you might apply when applying a college paper writer – you will find a lot of other services out there there too

You can hire someone to compose short articles, feature content, paper writer research-driven posts, and even full scale essays. However, while you need a truly special college paper, then you’ll wish to think about using the assistance of a higher education newspaper writer who specialises in habit composed posts for faculty pupils. Here Is a few tips about How to find a writer that participates in custom written articles for both college pupils:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja